Sayu : Allah saja yang tahu luluh nya hati mama .. luahan ibu hampir kehilangan anak tersayang

Sesungguhnya Allah S.W.T maha berkuasa. Apa yang terjadi semuanya ada hikmah dan kita sebagai umat Nya harus tabah dan sabar dalam menghadapi segala ujian dari Allah S.W.T.
Baru-baru ni seorang ibu menceritakan bagaimana dia hampir kehilangan anak kesayangannya akibat terlepas pandang dengan apa yang dilakukan oleh anaknya. Kalau kami dalam situasi macam ibu ni pun memang kami takut habis.

Ibu bapa ambil perhatian!

“Dari Allah kita dtg dan dari Allah jua kita dikembalikan”
Ujian buat mama syukur pd Maha Pencipta sekalian makluk.
Puteri makin sembuh dan kembali normal

Just for sharing for all parent outside
10:20am putri masuk bilik air utk gosok gigi. Seperti biasa mandi ikot turn bermula dri adik hingga ke kakak. Mama siapkan one by one. Dah siap kan bby mama siapkan second putri blom sempat mama selesai pakaikan baju yg no 2 putri dh masuk bilik air. As a normal dia dh mmg berdikari mandi sendiri x sampai 1minit masuk bilik air mama terdengar mcm sesuatu mcm kepala terhantok disink. X sedap hati mama trus pergi tengok.

Time tu Allah sahaja yang tahu luluh hati mama..

Time tu Allah shj yg tahu luluh hati mama putri lihat putri terkulai layu terlentang ats mangkok tandas dgn mata hitam keats tangan kaki dah mula mengeletar bibir muka puteh pucat. X sedar diri putri masa tu????????????mama panggku putri mama panic hanya Allah mama bergantong time tu then bru teringat nak panggil papa. Putri kejong keras mama selawat istifar dan tawakal siramkan air paip bermula dri kaki hingga kepala. Kejong makin ok cuma mcm khayal lemah selemahnya dgn muka dan bibir puteh pucat.
Menitis air mata mama putri x tahan tgok kesakitan yg awk rasa.

Allah maha berkuasa

Putri x demam. Aktif mcm biasa. X de masalah kesihatan alhamdulilah tpi ujian Allah bila2 masa tanpa diduga akn berlaku.
Mama&papa trus ke hosp utk check up. Doc bgitahu time jadi mcm tu oksigen dlm bdn putri dh stop.doc pun x dpt kesan punca kejadian. Tpi benarlah Allah sebaik2 tempat kita bergantung harapan????. Now putri warded utk monitor 24hour.

Jangan terlepas pandang dan cuai

So pd ibu2 plz alert just perkongsian. Waktu mandi kalau boleh dkt dgn ank dkt dgn bilik air terutama rumah yg 2tingkat jgn biarkan dia keseorangan dibilik air.
Mandi bermula dri kaki sedikit demi sedikit ke atas hingga kepala. If mandi sorang kita x tahu si ank trus siram kpala atau x.
Sunnah its the best
Tips ni pun dri yg lebih arif

Apa2 pun kejadian semua perancangan dri Allah swt.
Doakan putri mama supaya sihat dan boleh pulang esk. In shaa allah
Sumber: Facebook Nur Faten Credit OH BULAN