[ Hot ] Chef Wan Kritik kemudahan Airport Kota Bharu untuk kebaikan !

Heboh di media sosial Datuk Chef Wan mengenai post nya di laman sosial nya yang di kata kan mengritik kemudahan awam di Lapangan Terbang Kota Bahru.

Berbagai komen lah di wall laman sosial Chef Wan berbagai pendapat diajukan mengenai apa yang di tulis oleh Che Wan ada yang setuju dengan pendapat Chef Wan dan ada pula yang tidak setuju dan mereka menganggap Chef Wan mengina AirPort terbabit.

Namun Chef Wan tidak melatah namun sedikit emosi dengan segala komen negetif pengikut laman sosial nya kerana bagi nya itu adalah pendapat diri nya, tak salah beliau menegur untuk kebaikan.
Petikan Post Che Wan

Antara jawapan Chef Wan dari segala komen negetif di laman sosial nya.

" ni nampak otak kurang cerdik.Dia tak tahu ke kita cerita bukan sebab kita ni rajin ke malas ke naik tangga tetapi mahu kemudahan airport yg sempurna untuk kemudahan orang ramai seperti yg ramai yg memberi pandangan disini...Tiba2 rasa defensive pulak dan merapu kisah dia mengandung la mcm kita ni kisah hal dia nak turun naik tangga...Nasihat saya jika kurang faham bila org bercerita dan tidak cerdik duduk diam2 jgn comment nampak sangat kebodohan beliau...This is the kind of mentality orang Melayu yg saya selalu perkata kan susah nak berubah dan forever on the negative side.Saya baca comment dia pun saya nak gelak kebodohan beliau.Tak la bodoh sombong pulak pandangannya. "

Bagi admin ada bagus juga pendapat Chef Wan tersebut kerana ini untuk kebaikan bersama segala pengguna Airport terbabit kurang-kurang nya ada lah juga perubahan yang di lakukan untuk kemudahan pengguna.

Apa-apa pun itu hanya lah pendapat setiap orang berhak menyuarakan segala pendapat mereka, jika tiada kritikan mungkin sampai bila-bila lah keadaan tidak akan berubah, kritik untuk kebaikan memang tidak salah. Oleh BrotherSam.



13 ulasan

hanya memerhati dan no comment...

Reply

kat tepi tangga tu ada lift..sy jrg guna tangga ni..sy guna lift..

Reply
Anonymous mod

Hari tu ktuk Pasal budu, skrg ktuk airport KB plk..nmpk sgt anti kelantan si bapuk tua ni...

Reply
Anonymous mod

Ni bukan soal kutuk, ini soal kemudahan. Susah lah jenis tak leh terima pandangan ni. Karang klu cakap lebih2 ada lak yg cakap tak bersyukur ada tangga nasib tak suruh terjun. This is basic facilities yang setiap airport patut ada.

Reply
Anonymous mod

Terima kasih kpd chef wan sbb menyuarakn pasal airport kb ni, saya pn dah bnyk kali tulis pasal keperluan kerajaan utk upgrade airport ni tp siapalah saya, harap dgn teguran dr chef wan pihak yg berkenaan ambil maklum

Tq

Reply
Anonymous mod

Bg sya ok jer airport KB..utk ke balai blepas dan ketibaan, ada jga tangga escalator. .lift.. xkn la nk kena buat lantai escalator cm d KLIA tu. Airport KB ni x la bsr sgt pn. Tp klu mnyentuh bab facilities. .sya rasa airport KB amat kekurangn kerusi utk mnunggu..

Reply
Anonymous mod

Kalau nak banding airporr kota bharu dengan airport klia bodohlah. Kalau nak kritik ikut saluran yg betul bukan kriktik terbuka cam tu. Apa kurangnya airporr kb aku x tahulah

Reply
Anonymous mod

Ntah apa apa korang ni. Betullah apa chef wan komen tu. Bukan anti kelantan ke apa. Untuk kebaikan bersama. Emo tak tentu pasal lah..

Reply
Anonymous mod

Mgkin ni tak berkait dgn airport kot. Skrg ni ramai pakat lukis pelan nak cantik kat mata dia je. Tak fikir jauh praktikal ke tak...

Reply
Anonymous mod

apa lg.... tolong besarkanlah....

Reply

Betul apa yg chef wan komplen psl airport KB..sy org kelantan x rs ianya penghinaan kerana kritikan beliau adlh berasas..sy pun berpandangan yg airport KB perlu dinaik taraf setanding dgn kesibukannya..kerajaan pusat x perlu menjadikan perbezaan politik satu halangan utk membuat pembangunan di kelantan..

Reply
Anonymous mod

Kalau lah cakap terus jadi je airport tu x pakai duit kn bagus..

Reply