[ Hot ] Budu, cencalok itu bangkai boleh makan, kenapa isu babi haram makan dihina - Chef Wan !


Luahan Chef Wan kerana babi dipandang hina sedangkan ia juga menjadi makanan orang bukan Islam.

Luahan Chef Wan supaya menghormati perasaan kaum lain yang mencekek babi sebagai santapan di Malaysia. Chef Wan bimbang ada kaum lain akan terluka kerana makanan mereka dihina.

“I remembered talking about respect and tolerance for others some months back there are someone making a negative remark kononnya gambar2 Pork ni tak usah la post konon mereka geli. 

Apa budu dan cencalok itu bukan ke bangkai makananan laut yg busuk mau pun ikan masin serta Perkasam dan belacan itu tak busuk ke? Dont u think other races also find that a complete turn off tetapi boleh pula kita mencekek dan sedap. 

Susah jika manusia yg hidup mereka macam katak bawah tempurung ini. Ini makanan orang yg perlu kita respect dah tak perlu nak rasa jijik dan aib kan mereka.

Shame on this moron that today is destroying the image of this country and causing alot of tension among other races with their itu haram dan ini haram! 

Dah tahu haram diam sudah la.Bangsa asing tak suruh pun kita mencekek bodoh!

Why cant we exercise tolerance towards others instead of always finding fault at them bangsa Asing? 

This country is not just for the Muslim alone likewise the whole World. If other races and nation of the World can respect Islam and even the Pope can take his shoe off to enter our mosque in Juruselem nak saja saya kata di sini who the Hell are we to try and preached others and find fault as them sedang we our own race pun tak sempurna mana la! 

I am getting so sick of reading all this irresponsible human being from the public to Politician that put their brain on their knee cap! Opened up yr eyes and watch the news where is Peace in this world today? Letaknya di hati dan tangan kita!  – Chef Wan. Credit Omakkau.blogspot.com 


6 ulasan

Anonymous mod

MAKIN TUA MAKIN BODOH

Reply

Jgn jd bodoh lah chef wan...masak jer tau tp tak tau mcm mana proses budu tu dibuat...
#bangangtakbertempat

Reply

Kesian chef wan di mkn usia jdi mcm ni.

Reply

Betul gak kata chef wan ni .. Cuba korang baca betul2 apa yg dia nak sampaikan .. Jgn cetek sgt pikir ...
RESPECT OTHER RACES IN OUR COUNTRY

Reply
Anonymous mod

Saya sokong chef wan cakap.. korang maybe tak faham English kot.. chef wan kata, hormatilah bangsa lain jugak.. kalau babi tu, perlukah kita hina orang bukan Islam yang makan babi? kita dah tau haram, diam je la.. kita jangan makan. yang makan babi tu, dah namanya non-Muslim.. tak perlu kita hina dan keji mereka.. mereka juga ada hati dan perasaan.. Inilah juga yang diajar Islam.. hormatilah agama dan budaya orang.. FAHAM?

Reply
Anonymous mod

Ikan bilis blender campur bahan2 jadi budu. Bangkai ape nya mangkok punya chef.. North Carolina University pun dah iktiraf budu

Reply