[ Terkini ] Krisis politik di Terengganu makin parah 6 lagi Adun keluar UMNO ?

DUN bakal dibubar, tidak rasmi sudah 6 orang ADUN keluar parti :

Maklumat terkini YB dari Umno yang telah keluar dari Umno telah menjadi YB bebas di Terengganu melibatkn Dun berikut :-
1. Dun kijal 
2. Dun Ajil 
3. Dun Permasuri 
4. Dun kemasik 
5. Dun Hulu Besut 
6. Dun Bukit Besi


Pembubaran Dun dan Pilihanraya Negeri bagi Negeri Terengganu di jangka akan diadakan dalam masa terdekat setelah YAB Dato Ahmad Razif MB Terengganu mendapat perkenan dari Tuanku Sultan Terengganu untuk membubarkan Dun ekoran 6 orang YB dari Umno telah mengumumkan keluar dari Umno dan menjadi YB bebas.

Kedudukan Terkini Dun Bagi Terengganu
PAS/ PKR 15 Kerusi 
UMNO 11 Kerusi 
BEBAS 6 Kerusi 


Jumlah Keseluruhan 32 Kerusi

Di kalangan para pemimpin PAS, Presidennya, Abdul Hadi Awang, sudah pun meninggalkan Pulau Pinang dan bergegas pulang ke Kuala Terengganu untuk bertemu para penyokong dan pemimpin-pemimpin PAS Terengganu yang lain. 

Difahamkan, Abdul Hadi Awang sudah bersiap-sedia untuk mengambilalih jawatan Menteri Besar Terengganu daripada Abdul Razif Abdul Rahman yang menjawatnya untuk tempoh beberapa jam sahaja.

Difahamkan ada rundingan konsensus melibatkan Ahmad Said dengan pimpinan PAS Terengganu sehingga lewat malam tadi, walaupun pada masa yang sama, diberitakan, ADUN Batu Buruk, Syed Azman dan Hadi Awang bertemu Najib Abdul Razak di lokasi yang berasingan.

Sama-sama kita tunggu perkembangan seterus nya kerana sekarang ini berbagai spekulasi yang timbul semoga semuanya yang terbaik buat Terengganu.


3 ulasan

Harap bleh bg info yg soheh dan terkini. . Pepun t.kasih

Reply

Harap bleh bg info yg soheh dan terkini. . Pepun t.kasih

Reply

Harap bleh bg info yg soheh dan terkini. . Pepun t.kasih

Reply