[ Sukan ] Kegagalan ITC Prince Tagoe bukan angkara FAM - Datuk Hamidin Mohd Amin !

Kuala Lumpur: Bukan salah FAM! Itu nada tegas Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin yang menafikan mereka menjadi punca kegagalan Kelantan mendapatkan Sijil Perpindahan Antarabangsa (ITC) untuk penyerang import baru Prince Tagoe.
Menurut Hamidin, dakwaan Ketua Pegawai Eksekutif The Red Warriors Sdn Bhd (TRW) Kevin Ramalingam seperti disiarkan dalam akhbar tempatan semalam tidak benar sama sekali kerana badan induk itu sudah menguruskan proses mendapatkan ITC Tagoe daripada kelab lamanya Club Africain dengan mengikut prosedur ditetapkan. 
Saya menafikan kami punca Kelantan gagal mendapatkan ITC untuk Tagoe. Kami sudah hantar permohonan mendapatkan ITC, tapi ditolak kelab lamanya dan persatuan bola sepak Tunisia. 

Bukan salah FAM, kami sudah lakukan yang terbaik untuk membantu Kelantan mendapatkan ITC, tapi malangnya permohonan itu ditolak. Malah hari ini (semalam) Kevin ada datang bertemu dengan saya untuk meminta maaf kerana kenyataannya itu.

Saya harap tiada lagi pihak membuat kenyataan melulu terhadap FAM. Sebagai badan induk sudah pasti kami akan sedaya upaya membantu dan melindungi kepentingan pasukan negara ini,katanya.

Kegagalan Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA) mendapatkan ITC untuk menggunakan khidmat bekas penyerang skuad Piala Dunia Ghana, Tagoe bagi baki kempen Liga Malaysia musim ini didedahkan dalam Arena Metro semalam menerusi maklumat diberikan Kevin. 

Beliau mendakwa, mereka boleh mendapat ITC sementara daripada Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) sekiranya FAM menangguhkan dulu kes itu dan tidak menerima penolakan permohonan Tunisia FA. 

Tanpa ITC, Kevin mengakui kemungkinan besar mereka terpaksa menamatkan kontrak Tagoe, 28, lebih awal selepas kemelut itu timbul berikutan tuntutan gaji tertunggak pemain dengan Club Africain yang berjumlah hampir RM1 juta. 

Hamidin berkata, mereka sudah menerima permohonan KAFA untuk mendaftarkan semula pemain pertahanan Obinna Nwaneri yang ditamatkan pendaftaran pada tempoh perpindahan pemain kedua April lalu bagi mengisi tempat Tagoe. 

Kelantan sudah membuat permohonan rasmi untuk mendaftarkan semula Obinna memandangkan pemain itu masih mempunyai ITC. Perkara ini akan diberikan pertimbangan sewajarnya dalam masa terdekat, katanya. Credit HM


2 ulasan

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Reply

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Reply