[ Gempar ] Wajah pengebom berani mati Malaysia maut di Iraq 26 mei lalu !

KUALA LUMPUR - Ahmad Tarmimi Maliki, 26, adalah seorang pekerja kilang biasa di Selangor tetapi di luar rutin aktiviti hariannya, dia rupa-rupanya telah direkrut sebagai pengebom berani mati.

Tanpa diketahui oleh keluarga dekatnya di Pahang, dia yang diberi nama Abu Ahmad Al-Malizzi telah menjadi pengebom berani mati dalam serangan di Ibu Pejabat Skuad Emas Pasukan Taktik dan Senjata Khas (SWAT) di daerah Al-Anbar, Iraq pada 26 Mei lalu.

Ahmad Tarmimi yang dikesan pernah mengikuti latihan ala ketenteraan sebuah kumpulan militan di Port Dickson akhir tahun lalu meletupkan dirinya bersama sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) tentera jenis Hummers sarat membawa beberapa tan bahan letupan sebelum disusuli serangan hendap oleh pasukan tentera kumpulan militan Daulah Islamiah Iraq dan Sham (ISIS).

Serangan itu dikatakan telah membunuh 25 anggota Skuad Emas SWAT di bangunan berkenaan.
Berita tentang serangan itu disiarkan di dalam media rasmi ISIS dengan tajuk utama Mujahidin Malaysia Syahid Dalam Operasi Martyrdom yang disertakan gambar Ahmad Tarmimi.

Dalam laporan itu turut dinyatakan pasukan ISIS merampas sejumlah besar senjata api termasuk raifal, mesingan ringan dan peluru.

Ahmad Tarmimi dipercayai menjadi rakyat Malaysia pertama terbunuh sebagai pengebom berani mati kerana sebelum ini terdapat beberapa kematian rakyat negara ini di luar negara dalam peperangan di Syria tetapi bukan sebagai pengebom berani mati. Berita lanjut di Utusan Online
Al-fatihah 
Sedikit Fakta mengenai Allahyarham Ahmad Tarmizi Maliki : 

Allahyarham Ahmad Tarmimi Maliki Syahid Memperjuangkan Islam. Mujahidin Malaysia berjaya melaksanakan Misi Pengebom Berani Mati dalam Operasi Martyrdom di Ibu Pejabat SWAT di daerah Al-Anbar Iraq.

Pasukan tentera Daulah Islamiah Iraq dan Sham (ISIS) memuji dan memberi penghormatan terakhir kepada Abu Ahmad Al Malizzi, Ahmad Tarmimi Maliki Mujahidin Malaysia yang Syahid In Sya Allah. Al Fatihah untuk Allahyarham dan seluruh pejuang Islam yang syahid. 2 ulasan

Anonymous mod

Bunuh orang masuk neraka...jangan bilang atas nama mana2 agama..

Reply
Anonymous mod

ini di namakan ajaran sesat. jangan islam sangat la. kan cantik kalau dinamakan ajaran ke neraka. cuba semak kitab ada tak zaman nabi sahabat bunuh orang sesuka hati. korang ni telah diperbodohkan orang yang tamak, gila kuasa dan penakut!. mana pemimpin korang punya video tengah bunuh orang. bunuh budak kecik memang la kuat. us datang iraq takda pon nak serang. takut sebab us ada senjata? tolong jangan cakap jihad kalau otak dah sesat!

Reply