[ Terkini ] MH370 : Bangkai MH370 di temui di bawah laut barat Songkhla di Thailand ?

Seorang pilot dari New York percaya beliau telah menemui bangkai pesawat MH370 Malaysia yang hilang di luar pantai Thailand setelah mencari beribu-ribu imej satelit dalam talian.

Michael Hoebel, 60, menghabiskan masa di kapal perikanan pukat tundanya mengkaji imej-imej yang disediakan kepada orang ramai di laman web TomNod.com ,dan dia percaya pada takdir yang ini adalah bangkai pesawat MH370 yang di cari.

Itu lah reaksi dari juruterbang yang berasal  dari Tonawanda itu, beliau amat terkejut apabila mendapati  pesawat yang hilang dua bulan lalu  kelihatan dalam satu bahagian di bawah air di luar pantai timur laut Malaysia iaitu di barat Songkhla di Thailand. 

Beliau memberitahu WIVB bahawa dia menggunakan skala di bahagian bawah peta di TomNod dan membandingkannya dengan ciri-ciri komputer pada laman web Boeing 'untuk menubuhkan bahawa warna putih itu di lihat sama dengan saiz pesawat tersebut .

Saya amat terkejut kerana saya tidak percaya saya akan menemui ini, katanya kepada saluran berita.

Dia menunjuk ke imej pada komputer kerana dia menjelaskan mengapa dia fikir itu adalah pesawat MH370 yang hilang. 
Beliau berkata bahawa  beliau telah menghubungi NTSB dan FBI memberi tahu apa yang beliau telah jumpai, tetapi setakat ini mereka belum menghubunginya sebagai tindak balas. 

Hujung minggu ini, Perdana Menteri Australia Tony Abbott berkata usaha carian permukaan laut bangkai pesawat MH370 tidak menemui sebarang petunjuk dipermukaan laut. Credit Daily Mail.


2 ulasan

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Reply

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Reply