[ Heboh ] Wardina Safiyyah kritik Ustaz Don di facebook ?

Wardina Safiyyah kritik  Ustaz Don di facebookWardina telah menyeru para ulama, ustaz dan mufti di Malaysia supaya menyemak semula kandungan ceramah oleh Ustaz Don Daniyal kerana dikhuatiri menyebarkan maklumat tanpa rujukan. Sebelum itu Wardina ada berkongsi mengenai kompilasi video ‘KOMPILASI HADIS PALSU DAN PENDUSTAAN DON DANIYAL‘ dari seorang wanita yang bernama Nur Puteri Dayana dengan kapsyen 
Perkongsian Wardina ini telah menimbulkan pelbagai reaksi, ada yang menyokong dan ada yang menghentam tindakan beliau yang menegur Ustaz Don secara terbuka, dan Wardina telah memberi respon berikutnya :
We have a right to ask…. We SHOULD ask. Yes even to our ustaz and ustazah. Dari mana sumber ini? Siapa yang berkata ini? Apa lanjutan cerita ini? Saya musykil dengan jawapan ustaz..bolehkah ustaz terangkan lagi… ?
Ya, kerana para sahabat juga bertanya kepada Nabi saw. Dan Nabi membenarkan…. Saya sering merujuk ayat ini dalam Surah Al Baqarah ayat 260.. dimana Nabi Allah Ibrahim as sendiri bertanya.. bertanya kepada Allah….Nabi bertanya kepada Allah? Tidakkah Nabi percaya??? untuk apa? Kerana dengan bertanya kita mencari jawapan..supaya? Supaya hati menjadi lebih tenang… Surah Al Baqarah:260
“Dan (ingatlah) ketika Nabi Ibrahim (merayu dengan) berkata: “Wahai Tuhanku! Perlihatkanlah kepadaku bagaimana Engkau menghidupkan makhluk-mahkluk yang mati?” Allah berfirman: “Adakah engkau belum percaya (kepada kekuasaanKu)?” Nabi Ibrahim menjawab: “Bahkan (aku percaya dan yaqin), akan tetapi (aku memohon yang demikian ialah) supaya tenteram hatiku (yang sangat-sangat ingin menyaksikannya)”. 
Bertanyalah dan para ustaz jawablah persoalan kami ini .. bukalah minda kami.. jangan suruh kami ikut kamu, namun suruh lah kami mengikut Quran dan Sunnah Nabi saw.
Bagi admin agak serius permasalahan kritik mengkritik dalam isu agama ramai yang sensitif jika ada segala kemusykilan elok lah di bincangkan secara elok bersama mereka-mereka yang punyai kebolehan. Credit Wanista


14 ulasan

wardina is such an outspoken person kannn???

Reply

Jom blogwalking here.. www.miaainis.blogspot.com

Reply

kenapa wardina tak tanay direct ke ustaz don..?
napa nak update status kat fb dia sendiri...?

Reply

Wardina outspoken x bertempat. Only would see salah or mempersoalkan one part. Pernah dier komplen pasal parti pembangkang?

Reply

Yela..dia kan still tnya pndapat org lain jgk..its good actually sbb kite yg mmg lemah bab2 gini xperasan punye..jgn pndg ini sbg kritikan..anggap satu perkongsian...

Reply

link video
https://www.facebook.com/photo.php?v=683988118309608

Reply

Sya dri dulu kurang gemar dgn outspoken wardina yg kdgkala menjengkelkan..byak lg hal lain contoh tindakntanduk contoh parti pmbgkang yg plu ditegur..bg sya patut tya direct ustaz don dahulu seblum berspekulasi..tp sya kagum cara dia mndidik ank2nya..

Reply

Pendapat je la. Dh bnyk kajian di buat ke? Dh brapa kitab di hafaz dan difahami betul2 oleh wardina? Sedangkan 1 ayat Al Quran Karim pun makna banyak mengikut maksud dn erti. Kat mana yg xbetul tu? Cuma kurios sb bguru kena ada guru yg betul.. kalo berguru gugle je xbleh xbleh xbleh.. baca buku pun kena ada gurukan kan? Kalo baca balik just general comments yg xleh nk sabit apa2 pun. Crita apa? Ttg apa? Reference n evidence apa ? Bak kata csi no body no murder..

Reply

Hancur dunia cmni...wardina who??berapa tahun belajar agme?pstu dok share page nur puteri jadah tuuu..xtau ke sape tuan punya fb tu?? Tu wahabi radikal..hmmm..mmg betol laaa ni tnda2 akhir zaman...org yg bkn ahli yg pegang agme..lebih dr ahli2 agme..dok menyalak je tp tin kosong..pndai dhhh..baru msuk al hidayah n bg talk sana sini dh mula nk kritik ahli agme..

Reply

Sy sokong kenyataan saudara..siapa wardina?bknkah ustaz don lepasan university al azhar?.adakah wardina berlajar melalui online atau bertalaqi?kalau ustaz don jwp.jwpan mesti menusuk kalbu wlpon lembut.kihkihkih

Reply

Otak Macaiii....Sebab lulusan universiti, jadi semua yang ustaz don tu cakap semua betul la???

Reply

Cakap molek... ke kamu yg cai wahabi???

Reply

x perlu gaduh2..kite sedia maklum ustaz don sll igtkan dlm rancangan nya sekira ada salah blh bg teguran ttg apa je terutama teguran@pandangan dr ulama dan pakar agama..cumanya teguran tu lbh cantik kalo dibuat scr personal kpd ustaz don sdr@ trs ke tv alhijrah.byk lg saluran yg btl utk beri teguran.sy pasti lps ni wardina akan lbh berhati2 utk suarakn pndpt.x slh tegur tp kena scr berhemah, elakkn aib kpd org lain.wallahualam

Reply