[ Sedih ] Saya pasrah dan reda pemergian isteri saya - Muhammad Danial !Saya terima ketentuan qada dan qadar ini, saya pasrah dan reda pemergian isteri saya, Itu luahan Muhammad Danial Zainal Abidin, 30, apabila wanita yang baharu dikahwininya kelmarin, Junaida Jamaludin, 29, meninggal dunia sebelum sempat meraikan majlis persandingan mereka semalam.

Kegembiraan pasangan pengantin untuk meraikan hari bahagia bertukar pilu apabila pengantin perempuan ditemui mati kira-kira tiga jam sebelum majlis persandingan mereka semalam.

Mangsa Junaida Jamaludin yang selamat dinikahkan dengan Muhammad Danial ditemui meninggal dunia dengan keadaan hidung dan mulut berdarah di dalam bilik pengantin di rumahnya di SS3 di sini kira-kira pukul 8.30 pagi.

Abang mangsa, Kamarul Affendi Jamaludin, 38 memberitahu, majlis akad nikah berlangsung sehari sebelumnya di rumah mereka kira-kira pukul 5.45 petang kelmarin dan majlis persandingan dijadualkan berlangsung di Dewan Gemilang Yayasan Felda, Kelana Jaya kira-kira pukul 11.30 pagi semalam.

Pagi tadi (semalam) saya ingat Junaida telah pergi ke dewan lebih awal tetapi sangkaan kami meleset sebab dia tiada di situ.

Kami cuba menghubunginya tetapi gagal. Saya cuba memeriksa dia di bilik dan ketika itu saya nampak dia masih berada di atas katil, katanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Jelasnya, dia menyangka Junaida masih tidur kerana kepenatan tetapi terkejut apabila mendapati hidung dan mulut anak bongsu daripada empat beradik itu berdarah.

Kami terus membawa Junaida ke hospital berhampiran tetapi dia disahkan meninggal dunia akibat masalah pendarahan dalaman, katanya sedih, Al-fatihah. 


1 ulasan:

Al fatihah..
membaca berita ni semalam...sedih dan simpati pada keluarga arwah...

Reply