[ Sukan ] Shakir Ali sudah 3 kad merah bersama Kelantan !

Shakir Ali pemain bolasepak Kelantan sekali lagi di kenakan kad Merah pada minit ke 33 dalam perlawanan Piala AFC malam ini di antara Kelantan dan Kelab Dari Vietnam  Vissai Ninh Binh kedudukan terkini Kelantan 2 vs   Vissai Ninh Binh 1, gol Kelantan pada minit 36' melaluai Nazri Ahmad manakala gol ke pada minit 45' melaluai Khairul Izuan Rosli dan gol Vissai pula di minit ke  23' melaluai Bryan Kavin Elroy.

Bagi Shakir Ali ini perlawanan yang ke 3 beliau di kenakan kad Merah bersama pasukan Kelantan pada 27 feb lalu di dalam Piala Afc yang berlangsung di Yangoon dia juga menerima kad merah yang pertama dalam aksi itu Kelantan kalah 3-5 kepada Yangon United pada aksi pembukaan kumpulan G, Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) di Stadium Thuwunna.
Manakala Kad Merah ke 2 Shakir Ali pada 9 March lalu ketika menentang Lions Xii Shakir juga menerima kad merah, namun dalam aksi itu Kelantan berjaya memenangi perlawanan tersebut dengan 2-1.

Diharap Shakir Ali dapat membendung emosi nya didalam setiap perlawanan nya kerana ini merugikan beliau dan juga pasukan Kelantan di mana TRW memerlukan aksi nya untuk mengharungi banyak baki perlawanan di Liga Super, Piala Fa dan juga Piala AFC.