[ Kontroversi ] Zizan bengang akaun Twitter Burgerbyte hina pesaingnya ?


Pelawak, pelakon dan penyanyi terkenal Zizan Razak bengang dengan status Twitter Burgerbyte, syarikat yang di kenadali kan secara bersama milik nya, sejak perniagaan Burgerbyte mula dikenali dan diuruskan secara francais  oleh Zizan jarang dia mendengar pelanggan mengadu masalah serius.
Namun ramai yang terkejut dengan kenyataan dikeluarkan di Twitter milik Burgerbyte malam tadi seolah-olah label makanan itu mempersoalkan status halal dan identiti pesaing mereka yang bukan Islam.
Segalanya bermula apabila seorang individu bertanya secara umum tentang keenakan Burgerbyte di laman Twitter sebelum seorang individu lain mengesyorkan agar dia mencuba makanan myBurgerLab.

Tindakan Burgerbyte itu telah mewujudkan sentimen negatif dan membangkitkan rasa kurang senang di kalangan pengikutnya, malah isteri kepada pengacara JJCM, Nazrudin Habibur Rahman turut menyelar kenyataan yang dikeluarkan oleh Twitter Burgerbyte.
Sememang nya tidak wajar apa yang di tweet oleh admin Burgerbyte, Zizan sudah berjanji untuk menyiasat perkara tersebut, sememanag nya antara Burgerbyte dan Myburgerlab ada pelanggan mereka yang tersendiri tidak perlu lah nak buruk kan orang lain demi kepentingan sendiri, 
Di Malaysia semua pengendali makanan mengutamakan  sajian yang terbaik dan Halal walaupun syarikat tersebut di kendalikan mereka yang bukan islam mereka juga berkerjasama dengan JAKIM bagi pastikan mutu makan mereka terjamin. Credit OB