[ info ] #PRAY4MH370 :Terima Kasih Amiera !

Terima Kasih Amiera : Posting ini untuk membidas tindakan perempuan Australia yang cuba memalukan pilot negara kita yang mana mungkin mempunyai agenda lain. 

Mereka ini adalah pelajar yang juga mengambil gambar di kokpit pesawat Boeing 777-200 ketika menaiki pesawat tersebut.

Amiera mencerita kan bagaimana beliau dan rakan-rakan nya dapat bergambar di ruang kokpit pesawat Boeing 777-200 yang mana Kapten Kapal yang amat permah dan mesra memberi peluang mereka untuk bergambar.

Peluang ini di berikan kepada sesiapa sahaja, namun ini terpulang lah kepada Kapten dan pembantu Kapten yang bertugas mengendalikan pesawat tersebut ketika itu .

Jadi tidak timbul isu Kapten kita sengaja mengambil kesempatan untuk bergambar dengan penumpang pesawat, mereka cuma cuba sendaya upaya memenuhi permintaan penumpang jika berkesempatan.

Niat akhbar yang menyiarkan berita konon nya Kapten dan pembantu Pesawat MAS " Playboy "  adalah satu penghinaan dan berniat jahat mereka agenda yang tersendiri dan dengan  sengaja ingin mengaibkan juruterbang kita dan juga negara kita. Credit Oh Media.


22 ulasan

Macam Kapten Abu Seyrey if x silap la

Reply

Macam Kapten Abu Seyrey if x silap la

Reply

Bkn airbus lah.. Ni Boeing 777-200er

Reply

Motif memang nak burukan MAS kot huhu.
Isu semua ada bila berlaku apa2 kan

Reply

Adik and abang co-pilot muda tu sedang buat umrah di tanah suci dari minggu lepas. :( mesti sedih dgr berita tak baik pasal family diorg.

Reply

Mcm 747 jek

Reply

W/pun byk yg serba mengelirukanv dlm episod MH370 ini... yg pasti adalah niat jahat dan mengejar publisiti murahan oleh perempuan itu... perbuatan yg boleh disamakan dgn melacurkan diri dan langsung tidak mengenang budi.. mrk yg mensasikan cerita ini adalah umpama pelanggan...

Reply

W/pun byk yg serba mengelirukanv dlm episod MH370 ini... yg pasti adalah niat jahat dan mengejar publisiti murahan oleh perempuan itu... perbuatan yg boleh disamakan dgn melacurkan diri dan langsung tidak mengenang budi.. mrk yg mensasikan cerita ini adalah umpama pelanggan...

Reply

Niat dia mmg baik nk bidas pompuan australia tu . Tp pls kaburkan siket gambo pilot ni . Tkt negative efek pade karrier dia . X leh masuk cockpit sbnrnyer . . Ceo jauhari tu dah annouce . Tkt efek karrier pilot ni .

Reply

Niat dia mmg baik nk bidas pompuan australia tu . Tp pls kaburkan siket gambo pilot ni . Tkt negative efek pade karrier dia . X leh masuk cockpit sbnrnyer . . Ceo jauhari tu dah annouce . Tkt efek karrier pilot ni .

Reply

Pic first 747 sbb ada 4 throttle....lgpn flight london...MH 01 or MH 03

Reply

Itu 2 perempuan glia...Nak chakap Buruk MAS....keluarga passenger sudah sedih...MAS pilots dan crew yang paling balik....saya Dan Ramai Kawan selalu fly with MAS...yang the best airline..

Reply

Boleh tak jgn burukkan kedaan lagi.... Undang undang aviation antarabangsa tidak membenarkan penumpang atau orang2 yg tidak berkenaan memasuki cockpit tu... Dengan banyak gambar sebegini akan lebih memburukkan atau menyusahkan pihak penerbangan dalam menjawab persoalaan keselamatan dan peraturan penerbangan. Lagi banyak spekulasi serta kritikan dari luar... Tak payah cari glamer murah boleh tak? Waktu sekarang ni keutamaan mereka untuk mencari dan menyelamat bukannya nak tepis segala tomahan antarabangsa dgn kesilapan para pilot membenarkan penumpang masuk cockpit dan sebagai... Tolong jadi lebih dewasa!!!!!!

Reply

Sam.. pls remove article.. ni pasal niat utama adik amiera ni nak fame n publisiti.. walaupun awak awal lagi dah nasihat kan si dia yang belajar tinggin sampai ke london tu guna akal akan kesan penulisan ngan gambar ni.. kesian pada pilot pilot tu nnt ..sudahlah si amiera ni mmg sengaja buat profile nya public access.. hmm attention seeker maybe..

Reply

Terima kasih amiera kerana memburukkan kan lagi keadaan..

Reply

Untuk pngetahuan semua mmg penumpang tak dibenarkn mmasuki cockpit sepanjang penerbangan,tetapi tidak selepas mendarat.Gambar ini semestinya selepas mendarat dan bkn semasa perjalanan.Selepas peristiwa sept 11 saya tidak pernah sekalipun melihat penumpang dibenarkn masuk cockpit semasa penerbangan.Tlglah,hormatilah saudara2 kita yg masih hilang.Tak payahlah nak kuarkn gambar2 yg tak relevan yg tak bleh mbantu.

Reply

Stop putting pictures of you in the cockpit . U are endangering the livelihood of these men.

Reply

Begitu kisah nya. Baru faham.

Reply

Should also write this in English.
It is a good information that can help the Australian reporter about the pilot.

Reply

Bodoh amiera ni

Reply