[ info ] #PRAY4MH370 : 6 Gambar Kapten Zaharie disifatkan insan penyayang, bijak dan ‘sporting’ !

Kesedihan  akibat kehilangan Kapten Zaharie Ahmad Shah bersama pesawat MH370 nyata begitu dirasai oleh sahabat dan ahli keluarganya, Kapten Zaharie juga disifatkan sebagai penyayang, bijak dan ‘sporting’ oleh mereka yang mengenalinya.
Video bertajuk ‘Captain Zaharie Shah’ yang berdurasi 3.53 minit itu kini di muat naik di You tube dan didedikasikan khas buat juruterbang itu dengan menampilkan beberapa gambar dia bersama keluarga dan rakan.
Ia dimulakan dengan ‘caption’:
“A tribute to a man well loved by many. Captain Zaharie Ahmad Shah, the guy we all call Ari, Uncle Ari and Tok Mamu Ari (Dedikasi khas buat lelaki yang disayangi ramai. Kapten Zaharie Ahmad Shah yang kami panggil Ari, Pakcik Ari dan Tok Mamu Ari).”

Kini facebook telah diwujudkan khas untuk Kapten Zaharie akaun yang bernama ‘Kapten Zaharie Ahmad Shah ’ yang kini mencecah 37,960 ‘likes’, tujuan facebook ini adalah untuk memberi semangat kepada keluarga Kapten Zaharie yang kini tertekan terhadap apa yang berlaku, semoga keluarga dan sahabat handainya tabah menempuhi dugaan ini, semoga di permudahkan segalanya. 


2 ulasan

Macam2 isu dikaitkan.
Susah betol.
Hilang satu semua terkena.

Reply

Kesian keluarga yg tinggal. Jgn diganggu mereka dgn cerita yg belum sahih.

Reply