[ Gossip ] Nabil bengang di tuduh ungkit kisah silam Luna Maya !

Nabil telah dikecam hebat oleh peminat apabila menjadikan Luna Maya sebagai salah satu ‘punchline’ dalam lawaknya. Lawak ‘double meaning’ yang dilakukan oleh Nabil pada masa itu mengundang kontroversi dan dia didakwa telah memburukkan nama aktres Indonesia itu.

Tindakan Nabil menggunakan Luna Maya sebagai ‘punchline‘ telah mendapat kritikan ramai.

Ini jawapan Nabil : 

“Saya tak tahu dan sangat pelik kenapa peminat nak marah sangat. Sepatutnya mereka bersikap lebih terbuka dan saya tiada cakap sebarang perkara yang mengaibkan Luna Maya. Saya cuma cakap, saya Google nama Luna Maya, saya jumpa gambar.
Saya bukan nak hina dia sebab saya tahu itu masa silam dia. Saya pun pernah buat benda itu dan saya dah pernah kena dan sudah berubah pun. Tapi bila orang masih bercakap hal itu, saya tak kisah pun. Jadi, kenapa orang Malaysia ini nak kutuk saya semata-mata nak bela orang Indonesia yang mereka tak kenal pun siapa.”
Nabil turut memberitahu bahawa pihaknya tiada sebarang masalah dengan Luna Maya dan tidak akan membuat permohonan maaf kerana baginya dia tidak melakukan apa-apa kesalahan terhadap pelakon tersebut.sumber


5 ulasan

rasanya eloklah jangan dipanjang2kan lagi isu ni, tulah kalau nak melawak ni kena tengok juga tempat, sebab ramai orang yang sensitif di sekeliling kita...

Reply

Setiap orang melakukan kesalahan...
Jadi mohon keampunan kepada Allah dn sesama insan.

Reply

Setiap orang melakukan kesalahan...
Jadi mohon keampunan kepada Allah dn sesama insan.

Reply

padan la si luna kena mcm tu,baru dunia hina..xkena akhirat lg..peace

Reply

lebih senang cakap 'berlawak biar bertempat'. rasanya kalau gunakan isu lain mungkin lebih menarik utk nabil.

Sertai Segmen Jom Beramah Mesra
Sambil berkenal-kenalan, peserta bakal memenangi hadiah bertuah. Jom meriahkan bersama! Jemput join :)

Reply