[ Gempar ] Isu Taska di Taman Mukmin : Bayi tidur dibungkus tangan dan kaki, suap susu di sendal bantal !

Melalui laman sosial selebriti popular Natasha Hudson satu artikal mengenai sebuah Taska di Taman Mukmin Bestari Taman Nirwana Ampang, melakukan satu Penganiayaan kanak-kanak pada kanak-kanak di bawah jagaan nya.

Mengikut selebiti itu seorang kawan nya yang telah menghantar anak ke Taska itu memaklumkan perkara tersebut kepada beliau agar memaklumkan kepada orang ramai yang menghantar anak ke taska tersebut mengambi anak-anak mereka.
Mengikut rakan selebriti tersebut anak nya telah mengelami lebam di kepala yang mana anak-anak tersebut di biarkan tidur berbungkus kaki dan tangan, manakala bantal di jadi kan penyendal untuk susu botal yang di suap ke mulut.

Artikal ini telah di kongsi kan oleh ramai selebriti popular termasuk Nora Danish melaluai lama instagram nya, admin berharap pihak yang terlibat membuat laporan polis mengenai perkara ini bagi mengelakan sesuatu perkara yang serius berlaku  terhadap kanak-kanak di taska tersebut jika ia nya benar.




12 ulasan

ya Allah tersentuh hati, apalah kejam dan tak ada hati perut langsung, duit parents nak... hu hu hu...

Reply

Saya duduk kat taman nirwana ampang, tapi taman mukmin nie dekat sebelah mana ya?

Reply

Itu bukan ke bedung? Tapi bagi susu sendal bantal is not good la. Kang tersedak susu.

Reply

sorry to say but saye hantar anak saye kt situ kot dah lebih 5 tahun. So far xde masalah ape2 pon n kami parent yg hantar anak kt situ rase anak2 kami safe je. every day ade report book yg cerita ape2 yg berlaku kt anak kami, makan ape, siap pasang cc tv. i feel that that girl yg report tu quite exxagerate la kalau tgk report die. owner taska tu pon as far yg kami kenal husband n wife org2 yg baik. kalau nk perfect sgt dok umah jage anak sendrik la oii..

Reply

sorry to say but saye hantar anak saye kt situ kot dah lebih 5 tahun. So far xde masalah ape2 pon n kami parent yg hantar anak kt situ rase anak2 kami safe je. every day ade report book yg cerita ape2 yg berlaku kt anak kami, makan ape, siap pasang cc tv. i feel that that girl yg report tu quite exxagerate la kalau tgk report die. owner taska tu pon as far yg kami kenal husband n wife org2 yg baik. kalau nk perfect sgt dok umah jage anak sendrik la oii..

Reply

kejam sungguh..kalau rasa x mampu nak jaga,jgn amik risiko bukak pusat ni

Reply

Kita perlu dengar pula siasatan disebelah pihak taska pula. Jangan kita mudah sgt cepat percaya. Bayangkan ia berlaku pd kita, tentu kita mohon org ramai dgr penjelasan kita dulu. Internet Unifi memang dah tersgt laju, tapi jgnlah laju juga kesimpulan kita.

Reply

tu namanye bedung
kalo xpandai bahasa melayu sbb dah 'moden' sgt, org putih panggil Swaddling.

tu payah kalo parent pandai buat anak tapi xpandai jage anak
kendian blame orang lain cakap xpandai

kebaikan salah satunye mengelakkan baby mati mengejut atau orang putihnye Sudden Infant Death Syndrome

so taska tu dah 'menyelamatkan' baby tu dah. kalo mak die yg jage xtau la

Reply

Tq atas komen-komen anda kita berharap ada penyelesaian dalam kes ini.

Reply

Feeza zukepeli ni dah close acc dia .. Why so sudden ... Gambar tu pun bukan gambar kat tasks mukmin .. Gambar tu Dia Google Dr berita pada February 2012 ..

Reply
Anonymous mod

Admin blog perlu remove artikel ini. Jangan sampai pengusaha taska ini pula menyaman anda di atas fitnah yang anda sebarkan.

Reply