[ Gambar ] Samsung Galaxy S5 dan Samsung Gear2 di lancarkan !
Samsung Galaxy S5 dan Samsung Gear 2 di lancar kan hari ini dalam acara Samsung Unpacked di Barcelona.

Jadi sesiapa peminat gajet samsung boleh lah dapat kan gajet ini, antara kelebihan Samsung Galaxy S5 dikatakan akan dijanakan oleh pemproses 640bit dan mempunyai pengimbas cap jari pada bahagian spesifikasi Galaxy S5, ianya dilengkapi dengan skrin paparan 5.2-inci qHD bersama resolusi 1440x2560p dan mempunyai kepadatan 500ppi.

S5 akan dijanakan oleh Android KitKat 4.4 dan generasi TouchWiz UI terbaru. Samsung telah menambah baik antaramuka 4.4 KitKat ini dengan memperkenalkan beberapa aplikasi yang telah direka semula,untuk pemproses mereka, mereka telah mencipta pemproses 64-bit tersendiri yang mampu bersaing dengan iPhone 5s. 
Pemproses Samsung ini dikenali sebagai Exynos 6, selain itu ianya dijangka akan mempunyai 3GB RAM yang sama seperti Galaxy Note 3 dan Galaxy J, untuk versi LTE Galaxy S5 pula, ianya dilengkapi dengan pemprosesl Qualcomm Snapdragon 805 yang mempunyai kelajuan 2.5GHz.

Manakala bagi Samsung Gear 2 pula di kata kan model yang ini lebih baik dari yang sebelum nya yang mana gajet ini mempunyai ketahanan bateri lebih 6 jam tidak seperti Samsung gear model yang terdahulu.