[ Terkini ] Penerima BR1M diminta maklum nombor akaun bank kepada LHDN - Ahmad Husni !

IPOH 12 JAN 2014 : Penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) diminta makluman no akaun bank mereka kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) jika belum berbuat demikian sebelum 31 Januari bagi proses pembayaran.
Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata mulai tahun ini, kerajaan akan menyalur bantuan itu ke akaun bank penerima bagi mengelak mereka beratur panjang di program pemberian BR1M seperti sebelum ini.
"Penerima BR1M yang tidak ada akaun ini tidak ramai, kira-kira 10 peratus sahaja, sejak program BR1M dilaksana dua tahun lepas, kita mahu adakan penambahbaikan, kita akan masukkan ke dalam akaun bank," katanya kepada pemberita Ahad.
Beliau juga berkata mereka yang berpendapatan RM3,000 ke bawah dan berkeluarga serta individu berumur 21 tahun ke atas dengan pendapatan RM2,000 yang menerima BR1M sebelum ini tidak perlu mendaftar lagi, sebaliknya hanya perlu memaklumkan nombor akaun bank sahaja kepada LHDN, jika belum berbuat demikian.

Bagi mereka yang berpendapatan antara RM3,001 dan RM4,000 serta berkeluarga namun tidak pernah menerima bantuan itu, perlu mendaftar dengan LHDN sebelum 31 Jan ini, katanya.sumber


3 ulasan

cik akak dah update dah pon...hihi

Reply

kalau xda akaun kena buat ker??

Reply

lepas update...datang pulak surat income tax...staff lhdn pun peroleh bonus 13 bulan...amat licik pemainannya

Reply