[ Terkini ] Murid tahun 1 maut digilis lori di hadapan sekolah !

Seorang murid tahun satu maut di hadapan sekolah apabila motosikal yang di bonceng nya bersama neneknya di rempuh lori di hadapan Sekolah Hj Hassan Itam Spg Empat, Alor Setar.
Dalam  kejadian 1.15 tengah hari tadi, Muhammad Syazril Mohd Sharizal, 7, murid di sekolah itu mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala.
Abang mangsa, Muhammad Syazwan Mohd Sharizal, 9, dan neneknya Che Mah Darus, 67, cedera parah dan dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini.
Menurut ibu saudara mangsa, Rosmah Azizan, 42, setiap hari ibunya akan menghantar dan mengambil mereka di sekolah.
Kedua-dua beradik itu dijaga oleh nenek dan datuknya sejak mangsa berumur empat bulan selepas ibunya meninggal dunia kerana barah manakala bapa mereka Mohd Sharizal Azizan, 28, bekerja sebagai pemandu mesin padi di Sungai Petani, katanya kepada pemberita ketika ditermui di HSB.
"Dia (mangsa) memang bijak dan rajin dan walaupun masih kecil dia pandai menjaga datuknya yang sakit semasa neneknya tiada di rumah," katanya dengan sayu.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, ACP Adzaman Mohd Jan ketika dihubungi berkata, pemandu dan kelindan lori itu telah ditahan untuk soal siasat