[ Terkini ] Lelaki bakar teman wanita , ibu dan anak dalam rumah !

KUALA LUMPUR: Seorang wanita berusia 29 tahun cedera teruk dibakar selepas teman lelaki yang berdendam dengan nya mengunci beliau dalam rumah flatnya lalu membakar rumah flat tersebut  di Desa Rejang, Setapak Jaya, Wangsa Maju. 

Seorang jiran dilaporkan melihat lelaki itu memasuki unit flat awal pagi Selasa lalu manakala teman wanitanya yang dikenali sebagai Sarliza Saidin masih di dalam dengan bayi 18-bulan-tua beliau dan ibunya, berusia antara 40 dan 50.

Difahamkan dia telah dikunci pintu grill dari luar rumah tersebut sebelum menuang minyak di seluruh rumah itu lalu membakar .
Satu laporan yang diterima oleh Bomba dan Penyelamat pada pukul  13:25 pagi  bahawa terdapat satu letupan gas dan kebakaran di flat tersebut .
41 anggota bomba dari Setapak, Wangsa Maju dan Hang Tuah telah dihantar ke tempat kejadian pada 01:35 dan berjaya memadamkan api pada pukul 1:58 pagi.
Ketiga-tiga ahli keluarga telah dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan segera.

Sarliza dilaporkan mengalami 80% luka terbakar pada badannya manakala bayinya adalah 50% terbakar.

Ibunya juga dilaporkan telah mengalami 10% luka terbakar pada badannya.
Ketika dihubungi, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah bandar Komisioner Khairi Ahrasa mengesahkan bahawa polis telah menerima laporan mengenai jenayah dan sedang menyiasat punca kebakaran tersebut .

"Sehingga kini, teman lelaki Sarliza ini sedang disiasat sebagai suspek utama dalam kes itu, dengan motif yang sedang membalas dendam. The Star