[ Terkini ] Jepun kini benarkan orang popular ke negara mereka !

Paris Hilton
Dalam isu salah seorang pemimpin popular di sekat kemasukan ke Negara Jepun baru-baru ini, ini sebenar nya perkara biasa bagi mereka-mereka yang popular dan mempunyai pengaruh yang tersendiri.
Selaras dengan peraturan imigresen yang ketat, Jepun telah dibenarkan masuk kepada ramai orang selama ini, termasuk selebriti Hollywood dan personaliti terkenal.
Pelawak British Russell Brand telah berhenti di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita pada 24 Mei 2011, apabila dia terbang masuk dari Amerika Syarikat untuk menghadiri konsert pada masa itu isterinya, penyanyi Katy Perry.
Pada September 2010, sosialit Paris Hilton terpaksa membatalkan lawatan Asia ketika pegawai Imigresen di Narita menafikan penyertaan beliau, kerana beliau ada sedikit isu Amerika Syarikat.
Dia tinggal bermalam di hotel lapangan terbang sebelum berlepas pulang pada jet peribadi.
Satu dekad yang lalu, pada tahun 1980, Sir Paul McCartney mengembara ke Jepun sebagai sebahagian daripada 11 bandar konsert oleh Wings band dan berakhir sehingga menghabiskan sembilan hari di Tokyo.
Pada bulan Julai 2004, bekas juara catur dunia Bobby Fischer ditahan di Narita ketika cuba untuk menaiki penerbangan Japan Airlines di Filipina kerana masalah pasport.


1 ulasan:

la selama kini tak dibenarkan ke?

Reply