[ Jenayah ] Punca pensyarah IPTA bunuh dan kelar leher isteri sebelum kelar leher sendiri !

Punca pensyarah IPTA sanggup bertindak kejam dengan membunuh dan mengelar leher isterinya  sebelum mengelar lehernya sendiri sehingga mati adalah disebabkan oleh masalah rumahtangga.

Kejadian itu disedari seorang pekerja hotel kira-kira jam 5 pagi yang terdengar jeritan mangsa dikenali sebagai Norazlina Mohamed Saaid, 49, sebelum mendapati wanita itu sedang ditikam suaminya bertubi-tubi di depan pintu bilik hotel mereka. 

Ketua Polis Daerah Klang Selatan Asisten Komisioner Mohamad Shukor Sulong berkata, ketika pihaknya tiba di bilik tingkat bawah hotel itu, suspek ditemui di atas katil dengan berlumuran darah manakala isterinya sudah tidak bernyawa di atas lantai dalam keadaan separuh bogel. 
"Polis kemudian menemui senjata dipercayai digunakan suspek iaitu sebatang tukul besi dan juga sebilah pisau lipat di dalam bilik berkenaan.
"Suspek cuba diselamatkan dengan dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) dekat sini, bagaimanapun dia disahkan meninggal ketika dalam perjalanan," katanya, menurutnya, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.