[ Dunia ] Polis buat serbuan rumah justin Bieber !


LOS ANGELES- Polis California meyerebu rumah bintang pop Justin Bieber pada hari Selasa dalam kes dikaitkan dengan penyanyi tersebut , menyebabkan penangkapan seorang lelaki selepas dadah ditemui di dalam rumah , kata Los Angeles County Sheriff .

Detektif menyerbu rumah Bieber pada kira-kira 08:00 selepas penyanyi tersebut dituduh melontar rumah jirannya dengan telur dalam insiden pada 9 Januari.

Bieber, 19 , ditahan di rumah Calabasas beliau , kira-kira 30 batu barat laut Los Angeles manakala sedozen timbalan mencari bukti.

" Beliau tidak pernah menahan atau pun telah dilepaskan ," kata Sheriff Lt David Thompson pada satu sidang akhbar di berdekatan Malibu.

" Kami melihat perkara-perkara yang akan meletakkan dia atau apa-apa lagi di tempat kejadian, " kata Thompson , sambil menambah bahawa peguam Bieber tidak hadir semasa penggeledahan itu dan penyanyi itu tidak disoal .

Ia adalah yang terbaru dalam rentetan kejadian yang telah dibayangi kerjaya muzik Bieber pada tahun lalu sebagai bintang Kanada yang ditembak kemasyhuran pada usia 15 peralihan ke alam dewasa.

Wakil Bieber tidak segera bertindak balas terhadap permintaan untuk mendapatkan komen. Reuters