[ Terkini ] Mb Terengganu bantu mangsa kelaparan akibat jalan sesak !Semasa kesesakan lalu lintas akibat banjir di jalan Kuala Lipis  ,ramai yang terperangkap ekoran dari Kesesakan lalulintas tersebut , jadi ramai yang kelaparan kerana  mereka tidak membawa bekal semasa perjalanan tersebut.

Orang ramai cuba menahan lori yang membawa roti dan cuba meminta roti tersebut namun pemandu tidak membenarkan kerena , beliau mengatakan roti tersebut hanya untuk penghantaran tempat-tempat tertentu.

Kebetulan Menteri Besar Terangganu Datuk Ahmad Said yang melaluai kawasan tersebut terus beliau meminta jasa baik pemandu lori roti tersebut untuk membuka pintu lori tersebut , bagi memberi kepada para pengguna jalan raya yang tererangkap dan kelaparan tersebut.

Ramai yang mengatakan isu tersebut sebagai kecurian, kerana memaksa pemandu lori tersebut membuka pintu untuk di ambil roti di dalamnya,untuk pengetahuan,Dato Seri Ahmad Bin Said telah membayar kepada pemandu lori tersebut dengan nilai yang tidak di dedahkan untuk di bayar kepada majikannya, termasuk memberi sumbangan tambahan kepada pemandu tersebut.