[ Terkini ] Lagi kes pengawal keselamatan lakukan jenayah !

Satu-satu kes pasal pengawal keselamatan ini , dah macam drama ber episod pula , ini lah yang berlaku sekarang , pengawal keselamatan pun dah tak selamat , mereka yang di amahkan oleh majikan mereka untuk mejaga keselamatan awam , tiba mereka pula yang belot , di suruh jaga keselamatan wang syarikat mereka , mereka pula yang merompaknya , ikut apa yang berlaku seperti di siarkan dalam Harian Metro
Subang Jaya: Pekerja sebuah syarikat keselamatan yang melarikan van keselamatan bersama wang tunai RM250,000 di SS16 di sini, semalam, dipercayai merancang rompakan berkenaan sejak hari pertama bekerja sebulan lalu, namun rancangannya itu tidak berjalan lancar kerana tertinggal MyKad dan lesen memandu dalam van.
Sebelum kejadian, suspek berasal dari Gopeng, Perak, memandu van berkenaan bersama tiga lagi rakan sekerjanya ke sebuah bank di SS16 untuk menghantar wang pada jam 2 petang. 
Menurut sumber, tiga rakan sekerja suspek masuk ke dalam bank bagi menghantar wang manakala lelaki terbabit menunggu di dalam kenderaan. 

“Kira-kira 10 minit kemudian, tiga rakan sekerjanya kembali ke hadapan premis berkenaan, tetapi mendapati van mereka tiada. Mereka menunggunya selama 10 minit kerana menyangka suspek mencari tempat letak kereta.
“Dalam tempoh itu, mereka cuba menghubungi lelaki berkenaan dan menyedari ada sesuatu tidak kena apabila tiada jawapan, lalu menghubungi pejabat yang kemudian mengesan van berkenaan menggunakan sistem penetap global (GPS) dan mendapati kenderaan itu berada di kawasan perumahan di SS15,” katanya.