[ Terkini ] Gambar model seksi PLAYBOY / FHM yang kini tampil berhijab !

Kisah ini mungkin dapat membuatkan wanita Islam yang tidak bertudung terkesima sebentar. Seorang blogger dan juga model berbangsa Cina, Felixia Yeap's , yang pernah menjadi model untuk majalah Playboy Filipina dan FHM serta menjadi model bikini dan juga pakaian dalam kini tampil berhijab seperti seorang wanita muslimah. Ya, dia berpakaian menutup aurat penuh.Sebab mengapa beliau kini tampil berhijab adalah baginya, dia percaya yang harga dirinya adalah lebih tinggi daripada mempamerkan tubuh badannya. Dan beliau mengaku yang beliau tidak berasa bangga jika model di luar sana melihatnya sebagai idola.


Menurut coretan di blognya, beliau jatuh cinta dengan baju kurung Melayu tradisional kerana ia benar-benar selesa untuk dipakai dan kali pertama beliau memakai tudung ketika beliau menghadiri sesi ujibakat iklan sebuah syarikat telekomunikasi tempatan dan beliau merasakan dirinya bebas,selamat dan dilindungi.

Berikut adalah coretan jika ada yang bertanya mengenai keputusannya untuk berhijab biarpun bukan menganut agama Islam ?

Kisah ini sungguh menginsafkan terutamanya bagi wanita Islam diluar sana yang masih belum berhijab. Semoga dijadikan iktibar buat kita dan menjadi insan yang lebih baik. Kita doakan agar Felixia benar-benar mendapat hidayah dari Allah swt.Sumber1 ulasan:

harap dpt blurkn gambr lmanya yg terdedah aurat tu

Reply