[ info ] Masjid Sungai Isap tidak di tenggelami air banjir , Allahuakhbar !

Walaupun seluruh kawasan di sekitar Kampung Sungai Isap Kuantan ini di tenggelami air banjir, namun sekitar kawasan Masjid Kampung tersebut tidak di tenggelami air , itu lah keajaiban kuasa Allah melindungi tempat suci umat islam .

Jika semalam Masjid Masjid Al-fatah Batu 3 Jalan Gambang yang di tenggelami air , namun hanya air jernih sahaja yang memenuhi ruang solat masjid itu.
Kini Masjid Sungai Isap pula di lindunggi Maha suci pencinta seluruh alam melindunggi kebesaran dari segala musibah yang berlaku , kawasan segi empat yang menempatkan Masjid ini tidak sedikit pun terjejas dan tenggelam sedangkan di persekitarannya rumah , pejabat sudah di tenggelami Air . Allahuakhbar.


2 ulasan

tanah masjid tu mmg tinggi dari kawasan lain............nampak sgt nak tarik trafic

Reply

betul.. saya setuju dengan komen di atas, saya penduduk kampung sungai isap, rumah saya cuma selang beberapa lorong di sekitar kawasan dlm gambar ni. masjid di atas adalah masid baru, dihadapan masjid tersebut terdapat masjid lama yang kini telah digantikan sebagai pusat tahfiz yang mana tidak kelihatan kerana tenggelam dek banjir. semasa pembinaan masjid baru tu, tanah mmg telah ditambah bagi membolehkan lokasi masjid tersebut tinggi tidak ditenggelami banjir.

Reply