[ Terkini ] Video cubaan bunuh diri TTDI tersebar , Bomba di persalah kan gagal selamatkan mangsa ?

UNTUK LIHAT VIDEO KLIK DISINI
Seorang lelaki nekad membunuh diri dengan memanjat bumbung bangunan rumah kedai 3 tingkat di TTDI Kuala Lumpur , mangsa di percayai warga asing yang berasal dari Nepal dan dipercayai kurang siuman.

Dalam kejadian itu mangsa  duduk dan baring diatas bumbung itu , dia telah dipujuk oleh anggota bomba yang ada ditempat kejadian namun sedikit sukar akibat masalah komunikasi , namun pujukan tersebut sudah hampir berjaya , tiba-tiba lelaki itu terus mengolek kan diri dan terjatuh ke bawah , ramai tidak  menyangka dia akan berbuat sedemikian.

Namun dalam kejadian itu pihak bomba di persalahkan oleh orang ramai kerana gagal menyelamatkan mangsa , padan hal nya pihak Bomba sudah melakukan sebaik mungkin untuk menyelamatkan mangsa , mangsa yang di percayai kurang siuman itu namun gagal. .

Kesimpulan dari cerita ini jangan mudah menyalahkan pihak lain dalam apa yang berlaku , sedangkan mereka sudah cuba sedaya-upaya untuk menyelamatkan mangsa . 

Kepada Anggota Bomba teruskan usaha ,walaupun kadang-kadang menempuhi kegagalan , kerana bantuan Bomba amat diperlukan.sumber


1 ulasan:

mana bole suka hati salahkan pihak lain..

Reply