[ Terkini ] Tan Sri Annuar jawab isu perlantikan dalam Pembangunan Bolasepak KBS !

Tan Sri Annuar Musa hari ini menjawab kembali apa yang tertulis di akhbar yang mana perlantikan nya sebagai  anggota Jawatankuasa Program Pembangunan Bola Sepak Negara oleh Kementerian Belia dan Sukan adalah tidak sah.

Tan Sri melalui facebooknya mengatakan rasih ramai yangg keliru dengan perlantikannya .Perlu di jelaskan bahawa PENGGANTUNGAN oleh FAM terbatas setakat aktiviti bolasepak kelolaan FAM dan bagi aktiviti Badan Gabungannya sahaja.FAM dan kuasanya tidak terpakai bagi badan atau aktiviti pihak lain di luar organisasi nya.

APA LAGI KERAJAAN ATAU KEMENTERIAN , Menteri bebas menjalankan tugasnya selagi tidak mencampuri secara langsung urusan AKTIVITI FAM yang terletak dibawah status dan peraturannya sebagai badan NGO , itu pun tertakluk kpd UNDANG UNDANG NEGARA SEPERTI AKTA SUKAN dan sebagainya.

Pembangunan Sukan bukan menjadi hak dan kuasa eksklusif FAM/FIFA..JUSTERU FUNGSI DAN ORGANISASI JK PEMBANGUNAN BOLASEPAK NEGARA tidak terletak dibawah FAM dan FAM tiada KUASA MENENTUKAN APA APA YG DIFIKIRKAN PATUT DAN PERLU DI LAKUKAN OLEH MENTERI DALAM MENJALANKAN TUGASNYA UTK MEMAJUKAN SUKAN NEGARA.Sumber