[ Terkini ] Bayi lelaki 11 bulan kehilangan ibu akibat kemalangan !

Dalam Kejadian 5 petang isnin lalu , kereta Alza yang di pandu Mohd Afendi berlanggar dengan sebuah pacuan empat roda dari arah Simpang Pulai , isteri nya Ila Nursalina duduk di bahagian depan maut manakala anak lelaki yang dipangku parah tersepit.
“Arwah isteri sempat melihat anak kami bertatih dan berjalan sambil memanggil namanya walaupun baru berusia 11 bulan. Itulah kenangan manis terakhir kami,” kata Mohd Afendi Jusoh, 28, susulan kematian isterinya, Ila Nursalina Ali Amran, 28, yang terbabit dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 50.5, Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, Isnin lalu.
Kemalangan itu menyebabkan bayi lelaki mereka, Qutbi Ajwad Mohd Affendi, berusia 11 bulan dan ibu Ila, Putri Saodah Megat Mat Dahlan, 59, cedera parah dan patah di beberapa bahagian badan dan kaki.
Lebih memilukan, anaknya, Qutbi yang baru belajar berjalan itu mengalami keretakan yang agak serius di dua bahagian kaki kanannya dan masih menjalani rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di sini.

Mohd Afendi berkata, dia sebak setiap kali mengenangkan nasib anaknya yang kehilangan ibu pada usia yang masih kecil.

“Dia masih kecil dan baru belajar berjalan. Bukan saja kehilangan ibunya, malah kaki kanannya turut retak akibat kemalangan tempoh hari.
Menurutnya tahap kesihatan anaknya semakin pulih walaupun masih menjalani rawatan untuk mencantumkan tulang kakinya.


3 ulasan

Aduuhh kesiannya.. Tak tau apa2 lagi tu. Huhuhu.

Reply

Assalam.
Berpisah selamanya. Sungguh menyayat hati cerita ini.

Reply