[ Terkini ] 2 Artikal twitter Datuk Siti Nurhaliza nasihat Yb Khairy Jamaluddin ?Penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza hari ini telah menggemparkan Malaysia apabila membuat satu tweet yang membidas tepat ke arah Menteri Belia dan sukan, YbKhairy Jamaluddin seperti paparan printscreen di atas. Datuk Siti telah menasihat Yb Khairy Jamaluddin  untuk tidak biadap dengan orang yang lebih tua.

Rakyat Malaysia sudah maklum, sejak memegang portfolia KBS, Yb Khairy memang dilihat lantang dalam mengkritik pentadbiran FAM. Malah hingga kini, kemelut antara Yb Khairy dan FAM dilihat semakin berlarutan tanpa ada sebarang penyelesaian.


Topik ini menjadi bualan hangat di laman Twitter berbagai pendapat di keluarkan dari apa yang di tweet  oleh Datuk Siti di laman twitternya .

Orang muda khasnya dilihat menyokong penuh cara Yb Khairy mengkritik keras FAM dan mahukan perubahan segera . Namun, nampaknya golongan veteran yang berkecimpung dalam sukan bola sepak negara turut menyatakan kekesalan dengan cara KJ memberi teguran, Semoga teguran dan nasihat ini akan menambah baik kan apa yang berlaku sekarang demi sukan di Malaysia khasnya Bolasepak .


4 ulasan

Haha. Duk diam2 sudah. Thats kena hati2 bila post benda. Bahaya..

Reply

Semoga diselesaikan dengan cara yang baik.

Reply

Kata pepatah Melayu, kena hormat yg tua sebab yg tua lebih dulu makan garam. Dan sebab yg tua lebih dulu makan garamlah, yg tua selalunya cepat kena darah tinggi!

Sebenarnya umur bukan ukuran kematangan. Dalam sejarah Islam, antara pemimpin yang paling dihormati ialah Sultan Muhammad Al-Fateh, penaklok Constantinople yg berjaya menewaskan kota Rom Timur yg kebal itu.

Walaupun ramai pemerintah Islam terdahulu yg usianya lebih tua cuba menawan Constantinople, tapi akhirnya Sultan Muhammad Al-Fateh yang baru berusia 22 tahun yang berjaya menawan kota itu dan menukar namanya kepada Istanbul..

Reply

setuju Jay Ar..isu di antara Bos kementerian dan bekas player..biaq la dia buat kerja dia...Datok siti tegoq guna twitter tu biasa la kan..awat xtegoq depan muka KJ terus?dia pun la somebody dah skg..bukan penyanyi biasa tuu...saja syok boh la twitter..ok la tu..tidak akhbar xda berita..syabas Datok siti

Reply