[ Gambar ] Demi Harimau Malaya Alfadli sanggup di tahan , insiden di Stadium Shah Alam malam tadi !

Gambar 2 comraders Ultras Malaya tersebar di laman sosial , yang mana mereka ditahan oleh pihak berkuasa untuk di soal siasat , berikutan insiden penyokong Harimau Malaya mengamuk ekoran kekalahan skuad Harimau Malaya kepada Qatar dalam perlawanan kelayakan Piala Asia 2015 malam tadi di Stadium Shah Alam.

Mereka yang di tahan adalah Alfadli Awaluddin (gambar berjesi Harimau Malaya) dan seorang rakan , namun tidak dapat kepastian yang jelas mengenai gambar ini dan apa yang berlaku kepada mereka berdua seterusnya , di harap mereka hanya di tahan untuk soal siasat oleh pihak berkuasa sahaja.
Alfadli di Stadium Gelora Bung Karno 2010
Alfadli Awaludin adalah salah seorang peminat setia Harimau Malaya sejak dulu lagi, beliau akan setiasa bersama Harimau Malaya walau di mana pun pasukan kesayangan nya beraksi.
Alfadli di Stadium Gelora Bung Karno 2010
Alfadli di Stadium Gelora Bung Karno 2010
Alfadli di Stadium Gelora Bung Karno 2010 

Pernah suatu ketika dahulu beliau mempertaruhkan nyawa nya ke Stadium Gelora Bong Karno di Indonesia pada 29 okt 2010 Final Piala AFF Suzuki antara Harimau Malaya dan Tuan rumah Indonesia , di kala perlawanan tersebut hanya beliau dan seorang rakan mengibar satu-satu nya jalur gemilang di Stadium Gelora Bung Karno pada ketika itu yang di penuhai dengan peminat fanatik Bolasepak Indonesia , Alfadli di gelar  Balls of Steel oleh peminat Harimau Malaya ketika itu. Syabas Al Fadli kami bangga dengan Anda .


1 ulasan:

Presiden FAM yg sorang tu, nak dtg meeting kat Kompleks FAM semalam pun kena ada FRU utk protect.

29 tahun jadi presiden FAM, cukup2lah tu. Rakyat Malaysia dah cukup menyampah.

Reply