Tips menambah pendapatan melalui blog - Tq Google AdSense !


Ramai orang mempunyai blog , ada sesetengah tu menulis blog hanya untuk mengisi masa lapang dan menganggap blog sebagai dairi harian dan ada juga menjadikan blog sebagai media semasa untuk meyampaikan berita-berita dengan pantas .

Namun bagi Abee , Abee menulis blog disebabkan minat , Abee dah hampir 3 tahun melibatkan dalam penulisan blog , disebabkan minat dalam bidang ini  kita kena fikir sesuatu supaya apa yang kita buat agak berbaloi dengan apa yang kita hasil kan .

Maksud Abee , Jika kita kena fikir macam mana nak dapat kan pendapatan sampingan melaluai blog , tak kan kita saja -saja sahaja nak  menulis blog , bil internet bulan-bulan nak kena bayar , jadi apa salah nya kita fikir macam mana cara nya nak dapat income melaluai blog .

Seperti blogger -blogger popular antaranya blogger idola Abee adalah  , Top Blogger  Benashaari , Top Blogger Broframestone  dan Top Blogger  Denaihati, mereka ini dah punyai pendapatan tetap melalui bidang blogger segala hasil tulisan di blog mereka sangat berkauliti memyebabkan blog mereka sentiasa menjadi tarikan pada para  pembaca dan syarikat-syarikat untuk promosikan produk mereka melaluai blog .

Abee jadikan mereka contoh untuk dapatkan sedikit pendapatan melaluai blog , sekurang-kurang nya lepas lah untuk bayar bil bulanan internet , jika ada lebih boleh untuk bayar kereta dan rumah sekali , mudah-mudahan ,besar sangat cita-cita Abee namun tak salah kan berangan namun kenalah berusaha  .

Cara yang terbaik untuk menambah pendpatan adalah melaluai iklan pada blog , berbagai -bagai iklan yang boleh kita join dan masukan pada blog kita antaranya Google AdSense dan Nuffnang ,serta iklan -iklan dari orang-orang perseorangan dan Syarikat -syarikat untuk promosikan produk mereka dan mereka membayar segala khidmat kita .



Abee Sekarang dah ada pendapat sampingan yang agak memberangkan melaluai blog, Abee ber terima kasih pada Google AdSense yang menambahkan pendapat Abee , Anda pula bagai mana adakah pendapatan anda dari blog agak berbaloi dengan apa yang anda buat , jika tak berbaloi anda boleh cari pendapatan sampingan yang agak berbaloi untuk anda sekurang-kurang lepas untuk bayar bil bulanan internet .

Ranking blog Abee di Alexa.com pada 20.10.2013 
Sekarang blog Abee pun dah semakin ramai - ramai yang jenguk tq pada Top user Google Plus , Ping.busuk  ,Segalanya Cantik  Ben Ashaari , facebook TRW , Twitter dan rakan -rakan blogger semua , Anda boleh Hubungi Abee di Email : Hisam0406@gmail.com  .




3 ulasan

google ni klu letak campur nuff , nanti mr. nuff merajuk la pulak ... done klik ...

Reply

tahniah....semoga berjaya selalu,

Reply

Tahniah sebab dapat join Adsense

Reply