[ Terkini ] Jadi janda selepas tiga jam nikah ?

Seorang wanita tidak menyangka dirinya akan bergelar janda setelah suaminya melafazkan cerai talak tiga hanya kira-kira tiga jam selepas dia bergelar isteri sesudah mereka bernikah di sebuah masjid di Teluk Kumbar di sini Ahad lalu.
Lebih malang, wanita itu yang hanya mahu dikenali sebagai Sasha, 21, turut ditendang oleh bekas suaminya sebanyak dua kali di belakang badan semasa dia meminta penjelasan mengenai perkara tersebut di rumah bekas mertua di Balik Pulau.
“Dia (bekas suami) mula naik angin dan terus melafazkan cerai talak tiga di hadapan ahli keluarga. Ibu bapa saya yang turut berada di situ hanya terkedu.
“Luruh hati saya selepas mendengar talak dijatuhkan sedangkan perkahwinan ini diputuskan oleh kami berdua serta mendapat restu kedua-dua keluarga,” ujarnya menahan sebak.
Megapa lah sanggup melakukan sedemikian , jika tidak suka mengapa nikah , jika nak tinggal pun buat lah cara elok , harap sasha tabah menempuhai dugaan ini . 


2 ulasan

turut bersimpati membaca cerita ini tapi zaman sekarang ni memang berlaku cerita ni... pernah menyaksikan sendiri depan mata...nikah cuma sebentar...

Reply