Gambar dan masej terakhir dari Pembantu juruterbang yang maut di Kudat !


Pembantu Juruterbang  Marc Joel Bansh yang meninggal dunia malam tadi selepas 4 jam bertarung nyawa akibat dari kecederaan parah ketika pesawat MasWing yang dipandu nya terhempas di kawasan kampung di kudat petang semalam .

Sebelum kejadian mendiang Marc Joe Bansh pernah memuat naik sekeping gambar pesawat yang akan dipandunya melaluai lama sosialnya di situ tertulis masej " ADA RIBUT DATANG " dalam gambar itu juga kelihatan awan hitam , gambar ini di ambil oleh mediang di Lawas Sarawak .

Itu lah masej terakhir dan mungkin petanda bagi mediang Marc yang mana pesawat yang di pandunya bersama Kapten kapal MasWing tesebut terhempas di Kudat petang semalam , dalam kejadian tersebut pemandu kapaterbang tersebut hanya mengalami kecederaan , manakala Marc cedera parah .

Seorang lagi penumpang yang berusia 96 tahun juga maut dalam kejadian tersebut , pesawat tersebut dipercayai membawa 12 penumpang semasa kejadian tersebut , punca kejadian mungkin di sebabkan angin kuat , namun siasatan sedang di jalankan ,Takziah untuk keluarga Mediang Marc Joel Bansh .


2 ulasan

get your facts right
lawas in in sarawak NOT Sabah

Reply

sempat juga bergambar yer...

Reply