Kanak-kanak 4 tahun cuba pandu kereta ayah nya menyebabkan adiknya berusia dua tahun terbunuh !

Gambar Hiasan 
Parit Buntar: “Saya meluru ke belakang kereta dan sebak apabila melihat anak saya dalam keadaan melutut sambil memegang selipar manakala kepalanya terhimpit di dinding rumah.
“Apabila kereta digerakkan ke depan, tubuhnya jatuh dan kepalanya berdarah. Selepas diperiksa, saya dapati dia sudah tidak bernyawa.” 
Demikian kata Mohd Ali Hussin, 53, ketika menceritakan tragedi kematian anak bongsunya selepas seorang lagi anaknya yang baru berusia empat tahun cuba memandu kereta miliknya.
Foto

Kejadian berlaku di rumah keluarga berkenaan di Taman Kerian, di sini, jam 12.30 tengah hari semalam dan mangsa, Mohd Adam, berusia dua tahun maut di tempat kejadian.
Mohd Ali berkata, sebelum kejadian, anak keempatnya, Aiman Yasin, dipercayai mengambil kunci kereta miliknya tanpa disedari ahli keluarga lain.

Setelah mengambil kunci Aiman enjin dihidupkan serta cuba memandu kereta dengan cara bermaian-main , namun malangnya kereta tersebut bergerak kebelakang terus menghimpit mangsa kedinding rumah menyebabkan kepala dan badan mangsa terkepit , mangsa meninggal di tempat kejadian - Alfatihah .