Bajet 2014 yang di tunggu rakyat !


Setiap tahun pastinya rakyat akan  tertunggu-tunggu tetang bajet yang akan di bentangkan oleh Perdana Menteri , kerana di sini lah akan di betangkan segala perancangan Kerajaan dalam mentadbir Negara .

Begitu juga tahun ini menurut laporan Bajet 2014 akan di betangkan pada 25 Oktober 2013, Perdana Menteri juga akan mengumumkan penubuhan Jawatankuasa Dasar Fiskal  yang bertujuan mengurangkan defisit , menguguhkan keawangan jangka panjang .

Dengan dasar itu ini menunjukan  Kerajaan serius bagi menguruskan kedudukan fiskal dan kewangan awam , namun yang jadi tumpuan setiap tahun tentang belanjawan adalah menafaat yang rakyat akan dapat dari belanjawan tersebut.

Dikala harga minyak telah naik , ramai rakyat merungut kerana  berkemungkinan harga barang akan naik tempias dari kenaikan harga minyak tersebut.

Bantuan kepada rakyat BR1M juga akan menjadi tumpuan rakyat dalam pembentang Bajet 2014 serta menafaat lain yang rakyat akan dapat dari Bajet 2014 tersebut , sama - sama kita tunggu Bajet 2014 .