Kelantan ke suku akhir AFC 2012 tewaskan Terangganu 3 - 2 di Kota Bharu
Kelantan berjaya ke suku akhir Piala AFC 2012 dengan membenam Pasukan jiran Terangganu 3-2 di stadium Sultan MUhammad ke IV Kota Bharu sebentar tadi.

Gol Kelantan diperolehi seawal minit ke 2 Oleh Norfarhan Dan Selepas itu gol ke 2 muncul juga jaring cantik farhan , permain semakin rancak dengan kedua-dua Pasukan melancarkan serangan ..pada minit akhir separuh masa pertama Kelantan memperolehi sepakan percuma dan diambil Oleh Rizal Fahmi , percubaan cantik Rizal berjaya mendapatkan Gol ke 3 Kelantan ..habis separuh masa pertama Kelantan (3) Terangganu (0).

Bermula separuh masa kedua Terangganu mula menyerang bertali arus Dan akhirnya Ismail faruki berjaya menjarngkan gol..Terangganu terus berbalas serangan dengan Kelantan namun pertahan Kelantan Obinna menjatuh penyerang Terangganu Dofe .. Dofe berjaya mendapatkan panelti dan berjaya menjaringkan menewaskan Khairul fahmi.

Obinna yang membantah tindakan pengadil memberi panelti akhirnya diberikan kad merah diarahkan keluar Padang .. Kelantan terpaksa bermain 10 orang sehingga Tamat masa Perlawanan ..keputusan penuh Kelantan 3 Terangganu 2. Kelantan dijangkan kan akan menentang Chounburi FC kelab Dari Thailand pada 18 sept 2012.Syabas dan Tahniah utk TRW.


Antara pasukan lain yang melayakan diri kesuku Akhir AFC CUP 2012


Kelantan dijangka menentang kelab dari Thailand Chonburi FC