Terkantoi disebabkan gambar di Facebook ...

Dalam sehari dua ni dilaman Blog,twitter dan facebook  memperkatakan tentang seorang gadis yang di anggap pelajar cermelang negara iaitu Nur Amalina Che Bakri yang mendapat 17A dalam SPM dan belajar diluar negara dengan tajaan Bank Negara Malaysia..gara-gara gambarnya difacebook yang menunjukkan  dia dikatakan dah berubah menjadi seorang gadis yang  seksi.



Kita tak pasti le sejauh mana kebenaranya .. cuma jika ditengok pada gambar-gambar ( u all search le kat google ) yang tersebar di internet sememangnya dia telah berubah ..



Suatu ketika dulu Fida Ibrahim juga pernah terkantoi akibat gambar yang di muat naik ke facebook yang mana gambar tersebut nampak rambut beliau walaupun memakai topi ... sedangkan peminat memang tahu Fida adalah seorang yang bertudung .. macam-macam  tomohan dilemparkan akibat gambar tersebut .. namun apa nak buat benda dah berlaku .

Niat bro bukannya nak aibkan sesiapa cuma beringatlah jika memuat naik gambar-gambar dilaman sosial takut terperangkap diri sendiri ...Semoga apa yang berlaku kepada kedua-dua insan ini menjadi pengajaran pada diri kita semua .

* Credit Pic : Media Malaya dan google ...


2 ulasan

Nak berubah dari baik kepada kurang baik sangat mudah, yang susah ialah berubah dari kurang baik kepada tersangat baik...

Reply

salah dia sendiri sbb upload gambar tu. cuba kalau dia tak upload, xdenya org nak ingat pasal dia.. hehehe

Reply