Susahnya jika jadi Khairul Fahmi ( Apex ) ...

Digelar sebagai Penjaga gol no 1 Asia Tenggara serta penjaga gol utama untuk Harimau Malaya dan Pasukan Bola Sepak Kelantan.

Ini lah hakikatnya yang terpaksa di tempuh oleh Khairul Fahmi atau Apex .. sehari beliau gagal menghadiri sesi latihan bersama pasukan Olimpik Negara , berbagai persoalan ditujukan kepada beliau bermacam-macam diperkatakan tentang beliau.

Namun Apex tidak melatah semalam beliau tampil menjelaskan segala kekeliruan yang berlaku dan Apex juga telah menjalani latihan bersama Skuad Olimpik Negara.

Ikuti Penjelasan Apex di Akhabr Harian Metro : www.hmetro.com.my

KELIBAT penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat akhirnya kelihatan pada sesi latihan di Wisma Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Kelana Jaya, petang semalam selepas gagal melaporkan diri tanpa sebarang alasan bersama skuad Olimpik negara kelmarin sehingga menimbulkan keresahan pengendalinya, Ong Kim Swee.
Kapten skuad Olimpik negara itu tampil bersemangat menjalani latihan bersama-sama rakan sepasukan lain sebagai persiapan menghadapi aksi kelayakan Olimpik 2012 menentang Bahrain di Manama pada Ahad depan.
Ketika ditanya punca sebenar kegagalannya untuk melaporkan diri, Khairul Fahmi menjelaskan mungkin berlaku kesilapan komunikasi antara dirinya, Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) dan FAM sehingga menyebabkan insiden itu berlaku.

“Surat (melapor diri) sampai, namun mungkin terdapat kekeliruan mengenai tarikh sebenar saya perlu menghadirkan diri, sama ada sebelum aksi Liga Super (menentang Kuala Lumpur pada Sabtu) atau selepas itu dan sebagainya,” katanya ketika diminta mengulas dengan lebih lanjut kesilapan komunikasi itu.

“Saya mendapat pelepasan tengah hari tadi (semalam). Apa yang penting adalah saya sudah hadir di sini dan tidak mempunyai sebarang masalah untuk terus memberikan fokus untuk aksi ini (menentang Bahrain),” katanya.

Dia bagaimanapun menegaskan insiden itu tidak menjejaskan semangatnya untuk terus menabur bakti kepada skuad negara serta pasukan diwakilinya, Kelantan.

“Saya hormati kontrak bersama Kelantan selain tugas besar untuk negara yang perlu digalas,” katanya yang dijangka pulang ke Kelantan hari ini bagi membantu Red Warriors menentang Kuala Lumpur dalam saingan Liga Super sebelum kembali ke pangkuan skuad Olimpik.

Khidmat Khairul Fahmi amat ditagih skuad Olimpik negara dan Kelantan selain skuad senior berikutan ketangkasannya mengawal gawang negara sehingga menjulang Piala AFF 2010 buat kali pertama dan mempertahankan pingat emas Sukan Sea 2011.


Begitulah susahnya jika dah dikenali ramai semua apa yang dibuat akan diperkatakan .. Kami Peminat Bolasepak Malaysia dan juga The Red Warriors mengharapkan Apex sentiasa sucesss dan terus berjaya.