HAIRUDDIN OMAR [ HAI - O ]


Hairuddin Omar penyerang SENSASI kelahiran Setiu Terangganu berusia 32 tahun,Mewakali Negeri Sembilan sebagai pemain pinjaman piala Malaysia musim 2009 berjaya bawa Negeri Sembilan Muncul juara Piala Malaysia tahun tersebut.

Seterusnya mewakali Kelantan pada tahun 2010 dan Kelantan juga berjaya muncul juara Piala Malaysia untuk tahun 2010,seterusnya kembali semula mewakali Negeri Sembilan untuk tahun 2011dan beliau juga berjaya membantu pasukan Negeri Sembilan muncul Juara Piala Malaysia 2011.

Itu lah kelebihan dan keistemewaan Hairuddin Omar atau dikenali dengan Hai-O, mungkin itu satu rekod yang sukar dicapai oleh mana-mana pemain bolasepak di Malaysia.

Profail :-

Nama : Hairuddin Bin Omar
Tarikh Lahir : 29 Sepetmber 1979
Tempat Lahir : Setiu Terangganu
Posisi : Penyerang dan Tengah

Untuk musim 2012 belum pasti lagi dia akan mewakali pasukan mana atau terus kekal dengan pasukan Negeri Sembilan atau mungkin kah dia akan " Mewakali Terangganu " seperti mana apa yang berlaku pada tahun 2009 yang mana Negeri sembilan berjaya tewaskan Kelantan dan dia mewakali pasukan yang di "Tewaskan " Negeri sembilan ketika itu pada musim seterusnya.

Syabas dan Tahniah diucapkan untuk Hairuddin Omar  [ Hai - O ] !!