BERSYUKUR LAH APA YANG ADA !!!

Dalam kehidupan ni memang le kita tak akan puas dan cukup apa yang kita ada,semestinya kita akan mencari untuk mendapatkan demi kepuasan diri.

Namun harus dingat kita tidak boleh sewenangnya besifat tamak haloba bertindak ikut suka hati demi mendapatkan apa yang kita inginkan walaupun harus melukai atau mengkhianati orang lain.

Banyak yang kita dengar sesorang sanggup melukai hati seseorang seandainya apa yang dia inginkan telah berjaya dimiliki..tampa memikirkan apa yang akan terjadi pada insan yang telah mereka lukai dan tinggalkan bagaimana dengan masa depan mereka..

Oleh itu dinasihatkan terutama insan-insan yang lemah jangan terlalu mudah mempercayai pujuk rayu kata manis supaya anda tidak dikecewakan jangan terlalu mudah menyerahkan mahkota diri konon-konon nya itu lah tanda kasih sayang pada pasangan..

Buatlah pilihan yang betul jangan parcayakan seseorang disebabkan paras rupa dan harta benda..pilihlah orang yang betul-betul menyanyangi kita dan memahami hati budi kita, sanggup berkorban apa saja untuk kita tak kira diwaktu susah atau senang.. Bersyukur lah apa yang ada...

*sekadar untuk renungan..